Koronakirja

25,00 

Kuvaus

Hällström, Christina af: Koronakirja. Muuan vaikeavammainen ja koronaviruspandemia

Vaikeavammaiset ihmiset ovat usein maan hiljaisia, jotka joutuvat elämään marginaalissa ja joita eivät edes poliitikot vaalipuheissaan mainitse.
Christina af Hällströmin viranomaiskriittinen Koronakirja kertoo hänen omasta vaikeasti CP-vammaisesta pojastaan Jimistä (”pojasta, joka on miehelleni ja minulle maailman tärkein”).
– Maaliskuussa 2020 Jimin elämä muuttui kuin salamaniskusta. Hänestä ja monista muista hänen kaltaisistaan tuli niin outoja olentoja, että heitä on siitä lähtien suojeltu vaaralta, tuhoisalta virukselta (koronatauti) varsin voimallisesti. Usein suojelu, johon ovat kuuluneet muun ohella niin karanteeni, eristäminen kuin vierailukiellotkin, on ollut käytännössä ylimitoitettu, jopa absurdi. Syvältä kouraiseva mutta samalla sydämellinen ja hauska Koronakirja on pieni suuri kirja. Se valaisee realistisesti, millaiseksi erään hauraan vaikeavammaisen ihmisen elämä muotoutui koronavuosina 2020 ja 2021.

Toimittajana ja sairaanhoidon lehtorina työskennellyt erikoissairaahoitaja Christina af Hällström on julkaissut vuonna 2018 pamfletin Sateenkaaren tällä puolen: oikeutta vaikeavammaisille väliinputoajille!

9789523156883 | 142 sivua |