Tähän on tultu

27,00 

Kuvaus

Haarakangas, Kauko: Tähän on tultu

Kirjoittajan kaksi edellistä teosta, Senioritarinat Elämä on ja Näillä mennään, kertovat Unton ja Raijan eläkkeellä olosta, kun elämä enimmäkseen hymyilee. Nyt seurataan heidän elämänsä varjoista puolta teoksessa Tähän on tultu. Unto kokee vuoden 2019 alusta alkaen kummallisia oireita. Niitä ihmetellään yhdessä ja uskotaan, että kyllä ne siitä menevät ohi. Lopulta he kääntyvät terveysaseman puoleen huolissaan. Sielläkään ei löydetä oireisiin selitystä ja arvellaan niiden johtuvan stressistä ja väsymyksestä. ”Senioreille tulee kaikenlaista, mutta yleensä ne menevät ajan myötä ohi.” Loppukeväästä lääkäri kirjoittaa varmuuden vuoksi lähetteen erikoislääkärille kurkun tutkimuksiin. Onko nyt syytä huoleen?

Tämän teoksen Kauko Haarakangas kirjoitti seuraten Unton oireiden kehittymistä aina toukokuun 2020 loppuun, jolloin hän itse päätyi viimeiseksi elinviikokseen sairaalaan. Hän menehtyi harvinaiseen lihasten liikehermoja vahingoittavaan ALS-motoneuronitautiin  6.6.2020. Kirjailija pyysi vaimoaan kirjoittamaan viimeisen viikon tapahtumat tähän kirjaan.

Kauko Haarakangas oli koulutukseltaan psykologian tohtori, vaativan erityistason perheterapeutti, psykoterapeutti, kouluttaja ja työnohjaaja. Hän toimi psykologina ja johtavana psykologina Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin Keroputaan sairaalassa Torniossa 1986–2012. Hän asui eläkeläisenä Oulussa vaimonsa Anja Liljan kanssa.

9789523155893 | kovakantinen, 150 s. |