Stellan klovnikirja

31,50 

Osasto:

Kuvaus

Järvi, Anna-Kaisa: Stellan klovnikirja

Stellan klovnikirja on käytännönläheinen opas klovnin maailmaan. Kirja kertoo klovnin historiasta ja filosofiasta, mutta sisältää myös runsaasti fyysisiä harjoitteita kehon ja mielen herkistämiseksi. Kirjassa on myös kuvauksia klovnitempuista, joista voi muokata omia numeroita. Kirja soveltuu sekä itseopiskelijalle että ohjaajalle.

Miten löydän sisäisen klovnini? Klovneria on fyysistä teatteria, jossa puhutulla kielellä ja älyllisyydellä ei ole sijaa. Miten esiintyjä tavoittaa klovnin mielentilan, joka on yhtä aikaa hauska ja haavoittuva?

Klovni on ikuinen epäonnistuja. Hän kaatuu ja kuitenkin hän nousee jälleen. Hän on lapsellisen ylpeä tempuistaan, suora ja rehellinen tunteissaan. Klovneria on hallittua sekopäisyyttä. Mitä annettavaa klovnilla on meidän aikamme yleisölle? Hän voi olla kaupallinen viihdyttäjä. Tai hän voi olla syvästi inhimillinen hahmo, joka sallii meidän nauraa itsellemme.

Mikä on klovnin paikka esitystaiteessa? Alkuperäiskansoilla oli omat ilveilijänsä. Klovnerialla on pitkä historia antiikin teatterista nykypäivän sirkukseen. Nykyään klovniin voi törmätä myös kauppakeskuksessa, kadulla, lastenkutsuilla tai teatterin lavalla.

Anna-Kaisa Järvi on opiskellut klovneriaa The Commedia School -koulussa, joka on Pohjoismaiden vanhin fyysisen teatterin opinahjo ja sijaitsee Kööpenhaminassa. Koulussa opiskellaan klovneriaa ranskalaisen Jacques Lecoqin kehittämän menetelmän mukaan. Klovni Stella on ilahduttanut katsojia kolmekymmentä vuotta, Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Venäjällä, Saksassa ja Meksikossa.

9789523156180 | 162 sivua, valokuvia |