Ale!

Seuramajan hämärästä Salaman iskuihin – Kertomuksia Kemin Purjehdusseuran historiasta

35,00  25,00 

Tuotetunnus (SKU): 744632 Osasto:

Kuvaus

Hedberg, Juhani ja Ylipiessa, Matti: Seuramajan hämärästä Salaman iskuihin – Kertomuksia Kemin Purjehdusseuran historiasta

Kemin Purjehdusseura on perinteikäs yhdistys, jonka juuret juontavat viime vuosisadan alun    sortovuosiin saakka.  Yhdistyksen toiminta oli varsinkin alkuvaiheessa monesti katkolla, ja myös maailman-sodat aiheuttivat siihen keskeytyksiä. Jotain suurta ja tärkeää purjehdusharrastuksessa kuitenkin on ollut, kun se on kantanut vaikeiden aikojenkin ylitse. Seuran alkuvuosien toiminta ajoittuu myös Suomen historian murrosvuosiin, itsenäistymiseen ja poliittisten ristiriitojen kärjistymiseen. Niilläkin on ollut oma vaikutuksensa yhdistyksen toimin-taan. Näitä alkuvaiheita kuvaa Matti Ylipiessan artikkeli.

Toisen maailmansodan jälkeen suomalaiset joutuivat etsimään paikkansa muuttuneessa maailmassa. Juhani Hedbergin kirjoitus Kemin Purjehdusseuran lightning-laivueesta taustoittaa myös uudelleen virinnyttä intoa yhdistystoimintaan ja kertoo niin  alueellisten kuin kansainvälistenkin yhteyksien rakentamista.

9789523154001 | kovakantinen, kuvitettu | 108 s.