Pyynpillityksiä ja muita pyyntihommia

28,00 

Tuotetunnus (SKU): 993149 Osasto:

Kuvaus

Miettunen, Juhani: Pyynpillityksiä ja muita pyyntihommia

Pyypilli! Se täytyi saada! Åke-setä sitä näytti minulle ja antoi kokeillakin, kun oli itse ensin malliksi siihen puhaltanut. Korkea, ohut ääni kaikui pirtissä, kun sitä varovasti kokeilin. Yritin mahdollisimman hyvin matkia setäni puhallusta. ”Jo vain pyyt tullee, ko nuin sitä puhaltelet”, setä sanoi keinutuolissa tupakkaa poltellen. Kotona otin asian heti puheeksi ja isä lupasi auliisti tuoda pillin, kun kävisi seuraavan kerran Kemissä asioilla.
Varhaisnuoruuden metsästys- ja kalastuskokemukset kasvattivat Juhani Miettusesta intohimoisen metsä- ja kalamiehen. Tässä kokoelmassa hän kertoo elämyksellisistä, hauskoista ja ei aina niin mukavistakaan nuoruusiän eränkäyntikokemuksissa. Samalla, kun opitaan saalistamisen niksejä, myös eräät ihmiselämän puolet tulevat lähemmin tutuiksi.

Juhani Miettunen on syntynyt vuonna 1961 Simoniemessä, meren äärellä ja metsän reunassa. Hän on koulutukseltaan luokan- ja musiikinopettaja ja toimii nykyään Maksniemen koulun johtajana.

Miettunen on harrastanut pienestä pitäen metsästystä ja kalastusta. Nykyään intohimona ovat kanalinnustus ja perhokalastus. Merellä on tärkeä osa harrastuksissa kuten myös metsänhoidolla ja metsätöillä, joilla on hyvä pitää kuntoa yllä. Keikkalavoiltakin Miettusen voi bongata Tanssiorkesteri Steelin jäsenenä.

Miettunen on harrastanut kirjoittamista usean vuoden ajan ja hänen tekstejään on julkaistu niin Eränkävijässä kuin Metsästys & Kalastus -lehdessä.