Punaiset kuviot

29,00 

Kuvaus

Tõnisson, Roland:  Punaiset kuviot

Syksy 1917. Venäjän pääministeri Kerenskin lähettiläs puolisoineen matkustaa junalla Moskovasta kohti pääkaupunki Petrogradia. Valta on kuitenkin yön aikana vaihtunut. Työläisten ja sotilaiden punakaartin partio mestaa lähettilään. Hänen vaimonsa onnistuu pakenemaan, ja pakomatka vie monen maan ja kaupungin kautta Pariisiin, missä nainen tapaa sattumalta erään miehensä teloittajista – jos elämässä ylipäänsä sattumia onkaan?

Mitä nainen tekee? Minkä tien hän valitsee? Onko tuomio ja kosto oikeudenmukaista? Tositapahtumiin perustuva romaani vie lukijan Pariisin ja Moskovan lisäksi myös Suomeen, jolla on merkittävä osuus koko tapahtumaketjussa.

Roland Tõnisson on virolaista ja inkerinsuomalaista syntyperää kirjailija, jolta on aikaisemmin ilmestynyt Suomessa kolme teosta. Hän on toiminut kirkon suntiona, oopperakuoron laulajana, mielisairaalaan hoitajana, sotilaspappina, historianopettajana, tulkkina-kääntäjänä, apulaiskaupunginjohtajana ja raitiovaununkuljettajana. Nykyisin hän toimi ortodoksisena pappina seurakunnassa ja vankilassa. Vironkielisilta kotisivuilta www.rolandtonisson.ee voi seurata hänen tekemisiään kirjallisuuselämässä.

9789523156487 | kovakantinen | 235 sivua