Ale!

Paha kupru

29,00  15,00 

Osasto:

Kuvaus

Kotila, Leena: Paha kupru

Vaikka Timppa sen aloitti, niin Penan jengille sattui paha kupru.
Kukaan ei ajatellut suorastaan tappaa uutta jätkää.
Se jotenkin vaan meni sillä tavalla. Tarkoitus oli vain antaa pieni opetus. Se teki pahan virheen käydessään Karrin kimppuun.
On painuttava maan alle. Karri on tuunannut niitten kellarista tosi siistin huoneen, ja kun äiti joutuu sairaalaan ja naapurissa asuu vain se puolikuuro äijä, on asunto mitä mukavin. Maanpäällisistä uutisista, ruokahuollosta ja vessapapereista huolehtivat Pena, jolla on kohtuulliset vanhemmat, ja Karri, joka asuu Penan luona äidin sairaalahoitojen ajan.
Kahdeksannen been oppilaita katoaa kuin maan nielemänä. Ihmisten ilmoille ilmestyy mystinen tuherrus reksille ja huolellisesti tekstattu salakirjoitusavain – terkklarille – jossa on vain yksi vika, se ei aukaise mitään. Reksi, joka on joskus ollut nuori, hakkeroi oman tekstinsä auki, muttei pääse pitemmälle. Ilmestyy myös lehti Maan Alainen, jonka sisältö on puhutteleva, muttei anna osoitetietoja.

Vähitellen silmukka kiristyy. Pakomatka maaseudun rauhaan voisi silti onnistua…
Kaiken sekamelskan keskeltä löytyy käsiä, joihin kannattaa tarttua. Kun koulu on vielä kesken ja noin. On aikaihmisiä, jotka suhtautuvat niihin kuin johonkin hyvin arvokkaaseen. Vähän kuin kadonneisiin autonavaimiin jotka löytyvät.
Eikä pidä unohtaa reksiä, joka alun perin alkoi ajatella, ettei mitään koulukiusaamista ole olemassa. On vain kiusaamista, ja se saattaa käydä vaaralliseksi. Ja vaarallinen kiusaaminen on ihan rikollista kaikkialla.

9789523155732 | kovakantinen, 148×210 mm | 310 sivua