Mielikuvitusmononen 2

27,00 

Tuotetunnus (SKU): 969034 Osasto:

Kuvaus

Kauppinen, Hannele (tekstit) ja Rantalainen, Tuija (sävellykset): Mielikuvitusmononen 2. Musiikkinäytelmiä lapsille ja nuorille.

Kokoelma sisältää kolme näytelmää, joista kahteen on mukana sävellykset.

UNELMATERKKARI ANELMA DREAM – Monologisarja 13-16 vuotiaille.
Kouluterveydenhoitaja on leipääntynyt ja ottaa loparit. Paikalle ilmestyykin ihana Anelma Dream, jonka vastaanotolla saa vapaasti purkaa nuorta sydäntään.
Monologien välissä on yhden säkeistön mittaiset minilaulut. Tekstit käyvät tytöille, mutta mikään ei estä muuttamasta osaa pojille sopiviksi.

MIELIKUVITUSMONONEN – Musiikkinäytelmä nuorille. Sisältää absurdeja juonenkäänteitä ja paljon tilaa mielikuvitukselle. Mukana myös aikuisten rooleja,
mutta haluttaessa nekin voidaan esittää nuorten voimin. Sirkka-Susanna, eli Sisu on joutunut ilkeiden Sipposen ja Hopposen kiusaamaksi. Ei ole kiva mennä kouluun. Aamulla Sisun elämään putkahtaa kuitenkin erikoinen tyyppi, Mononen. Monosella on taipumus järjestellä toisten ihmisten elämää oman mielensä mukaisesti. Sisu joutuukin Monosen myötä mukaan tapahtumaketjuun, jonka lopuksi äiti saa työtä, kiusaajat pannaan kuriin, Eläintarhan eläimet saavat vapautta ja poliitikko pääsee änkytyksestään.

KESÄ VAAKSAVAARASSA – Näytelmä nuorille. Mukana on rooleja, joita voivat esittää myös aikuiset. Rakas mummu kuolee ja Tiitulla alkaa mennä vähän liian lujaa. Elämä tuntuu lähtevän käsistä. Kesä maalla, Vaaksavaarassa, muuttaa kaiken. Aluksi on vaikea tottua noudattamaan maatilan sääntöjä ja kieltoja, mutta kesän mittaan Tiitu oppii kaikenlaista ja saa uusia ystäviä. Tiitu pääsee paikallisen kuoron solistiksi ja välit äitiinkin eheytyvät. Ensiesityksessä mukana on ollut nuorten valitsemia pop-kappaleita, sekä solistisia, että porukalla laulettuja. Pave Maijasen ”Pidä huolta”-laulu päättää esityksen.

Hannele Kauppinen on teatteriohjaaja, laulaja ja lauluntekijä. Hän käyttää taiteilijanimeä Taiska. Iskelmä-artistina tunnettu Taiska on levyttänyt 40 vuoden aikana runsaasti suomalaisten säveltäjien lauluja, cover-kappaleita, sekä omaa tuotantoaan. Kauppinen kävi Teatterikorkeakoulun 1986–90 ja oli Kemin Kaupunginteatterissa ohjaajana viisi vuotta.  Sen jälkeen Kauppinen on ollut freelance ohjaajana, sekä kouluttajana ja hankkinut myös rytmimusiikkialan ammattitutkinnon laulunteon linjalta. Kauppinen on ohjannut 45 näytelmää ja kirjoittanut useita. Yhdessä säveltäjä-kapellimestari Sami Itkosen kanssa Kauppinen  johti lasten musiikkiteatterilinjaa Kemin Työväenopistossa. Tämän kirjan näytelmät ovat noiden aikojen tulosta.

Tuija Rantalainen on muusikko-lauluntekijä ja hän on julkaissut yhteensä 5 äänilevyllistä omaa musiikkiaan. Tuijan tyylilaji on ehtaa ja usein kantaaottavaa nykylaulelmaa ja hänen musiikkinsa nojaa vahvasti ja häpeilemättä ranskalaiseen chanson-perinteeseen. Hän uudistaa genreä ja tuo sen nykypäivään tuoreilla sävellyksillään ja oivaltavilla lyriikoillaan. Tuija säveltää myös teatteriin. Viimeisin näyttämöteos on Tuijan ja Juha Hurmeen Rehu-Virtanen -tiedemusikaali. Hänen uusin lastenlevynsä ”Vahtikoira karkuteillä” oli EMMA-ehdokkaana. Tuijan laulut soivat harvaan mutta säännöllisesti mm. YLE Radio Suomen, Radio Helsingin sekä Sisuradion aalloilla.

Pehmeäkantinen A4 | 100 s. | 9789523155534