Mielikuvitusmononen 1

27,00 

Tuotetunnus (SKU): 969032 Osasto:

Kuvaus

Kauppinen, Hannele (tekstit) ja Rantalainen, Tuija (sävellykset): Mielikuvitusmononen 1. Musiikkinäytelmiä lapsille ja nuorille.

Kokoelman ensimmäinen osa sisältää kolme näytelmää nuotteineen.

MAAILMAN SYDÄN – Musiikkinäytelmä yli 6-vuotiaille.
Pääroolit sopivat 10-14-vuotiaille esittäjille ja halutessa osassa rooleista voi olla aikuisia.
Esityksessä on ollut mukana myös aikuisten kuoro

Maailman sydän on pysähtymässä. Neljä valtakuntaa, vesiäiset, tulikit, ilmolaiset ja maatuiset ovat riidoissa keskenään, eivätkä kykene parantamaan sydäntä. Sattumoisin kolme nuorta Kemistä löytää kirjastostaan oudon oven, jonka avattuaan eivät enää voi välttyä seikkailulta. Heidän tehtäväkseen jää yhdistää riitapukarit ja pelastaa se, mitä pelastettavissa on..

MERISATU – Musiikkinäytelmä yli 6-vuotiaille.
Roolit sopivat tilanteen mukaan sekä 8-15-vuotiaille lapsille ja nuorille, että aikuisille.

Tiedätkös mitä syysmyrsky tekee? Oletko kuullut miten akvaariokalat laulavat?
Jos joudut sukeltamaan, tiedätkö miten selvitään kaameasta sähköpiraijasta? Tai
tanssivasta Hai-huijarista? Kun äidistä tulee merirosvo, joutuu pieni Pirgitta-tyttö
kokemaan nuo pelottavat tilanteet. Mutta hän saa odottamatonta apua vedenalaiselta kansalta ja hyvän ystävän kidnapatusta prinssi Pisarasta.

UNIVERSUMIN PARAS POLYMEERIKOKOELMA – lastennäytelmä yli 7-vuotiaille.
Roolit sopivat 10-16-vuotiaille esittäjille, tai halutessa rooleissa voi olla myös aikuisia.

Iloinen roskajoukko räppää ja bilettää merellä. Tiedemies Barry Hotter ja hänen ystävänsä hammaspeikko Kari Espilä lähtevät mereltä etsimään kadonnutta Manu Maitovalasta. Mukaan seikkailuun liittyy keksijä-roskakuski Kostas, jonka roskajättikopteri soveltuu mitä ihmeellisimpiin tehtäviin, myös meren puhdistamiseen muovijätteestä. Osa roskajengistä pääsee lopulta haaveidensa paikkaan, presidentti Ahti Aaltosen muovimuseoon. Manukin löytyy. Välillä käydään talk-show studiossa Stefanie Wonderin omintakeisissa haastatteluissa.

Hannele Kauppinen (1955) on teatteriohjaaja, laulaja ja lauluntekijä. Hän käyttää taiteilijanimeä Taiska. Iskelmä-artistina tunnettu Taiska on levyttänyt 40 vuoden aikana runsaasti suomalaisten säveltäjien lauluja, cover-kappaleita, sekä omaa tuotantoaan. Kauppinen kävi Teatterikorkeakoulun 1986-90 ja oli Kemin Kaupunginteatterissa ohjaajana viisi vuotta. Sen jälkeen Kauppinen on ollut freelance ohjaajana, sekä kouluttajana ja hankkinut myös rytmimusiikkialan ammattitutkinnon laulunteon linjalta. Kauppinen on ohjannut 45 näytelmää ja kirjoittanut useita. Yhdessä säveltäjä-kapellimestari Sami Itkosen kanssa Kauppinen johti lasten musiikkiteatterilinjaa Kemin Työväenopistossa. Tämän kirjan näytelmät ovat noiden aikojen tulosta.

Tuija Rantalainen on muusikko-lauluntekijä ja hän on julkaissut yhteensä 5 äänilevyllistä omaa musiikkiaan. Tuijan tyylilaji on ehtaa ja usein kantaaottavaa nykylaulelmaa ja hänen musiikkinsa nojaa vahvasti ja häpeilemättä ranskalaiseen chanson-perinteeseen. Hän uudistaa genreä ja tuo sen nykypäivään tuoreilla sävellyksillään ja oivaltavilla lyriikoillaan. Tuija säveltää myös teatteriin. Viimeisin näyttämöteos on Tuijan ja Juha Hurmeen Rehu-Virtanen -tiedemusikaali. Hänen uusin lastenlevynsä ”Vahtikoira karkuteillä” oli EMMA-ehdokkaana. Tuijan laulut soivat harvaan mutta säännöllisesti mm. YLE Radio Suomen, Radio Helsingin sekä Sisuradion aalloilla.

Pehmeäkantinen A4 | 100 s. | 9789523155015