Mieli ennen tekniikaa. Matkalla karaten tiellä

30,00 

Kuvaus

Kyllönen, Tarmo: Mieli ennen tekniikkaa. Karaten tie.

Jokaisella meistä on oma tiensä, oma matkansa kuljettavana. Ammatillinen matkani etenee kasvattajan tietä, mutta merkittävän osan elämääni olen omistanut myös kamppailutaidon tielle. Tätä matkaa tuon taidon ytimeen on jatkunut nyt mainittavasti yli kahdenkymmenen vuoden. Etsimistä ja löytämistä, pohdintoja ja kokemuksia on kertynyt matkan varrella kirjoitettavaksi asti. On tullut aika koota niitä yksiin kansiin.”

Vaikka kirjassa esitetäänkin meillä aiemmin julkaisematonta karatetietoa, on lajitekninen avaaminen tällä kertaa toissijaisemmassa roolissa. Luvut käsittelevät karaten tielle etsiytymistä ja sillä pysymistä vaikeuksista huolimatta. Opettamisen ja oppimisen problematiikkaa, kasvattamisen ja kasvamisen vaikeutta käsitellään yleisemminkin. Teemat sivuavat kamppailulajiharjoittelun ohella väistämättä kirjoittajan kokemuksia työskentelystä kasvatuksen, opetuksen ja aikuiskoulutuksen parissa.

Pohdinnat toimivat uusien ajatusten sytykkeinä ja herättänevät näin ennemminkin lisäkysymyksiä, kuin antavat valmiita vastauksia.

Keskeisin kirjan teemoista on ihmisenä kasvaminen.

9789523151994 |  KL 79.121 |kovakantinen | 174 sivua, valokuvia | 205 x 170 mm | 30,00

Tarmo Kyllönen (s. 1969 ) on opettaja, kouluttaja ja tietokirjailija. Hän on Suomen Tietokirjailijat ry:n jäsen. Shotokan ryu karate-do Yudansha.