Kaksi vettä

29,00 

Osasto:

Kuvaus

9789523152694 Mäki, Merja: Kaksi vettä

Tijua ja Audrey ovat parikymppisinä nuorina hetken aikaa rakkaussuhteessa, joka kuitenkin jättää heihin pysyvät jäljet.

Aikuisena Tijua liittyy miehensä kanssa konservatiiviseen uskonlahkoon, Veden ja maan liittolaisiin. Liittolaiset pitävät huolta uomahisistaan, jotka kantavat vatsassaan uusia jäseniä uskonpiiriin. Uomahiset elävät eristetyn uppokodon suojissa, ja uppokodossa Tijua ja Audrey tapaavat uudelleen. Mikään heidän välillään ei ole haalistunut, mutta suhde täytyy salata huolellisesti.

Uppokodossa tapahtuu paljon vakavampiakin rikoksia kuin jo vihityn naisen rakastuminen toiseen. Uomahisia katoaa uppokodosta selittämättömästi, ja katoamisista kerrotaan hurjia huhuja.

Audrey ryhtyy selvittämään, mitä uomahisille ja näiden kantamille uppoisille on tapahtunut. Hän saa selville vähän liikaa…

Merja Mäki toimii lukion äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina. Nordbooksin julkaisemien lasten fantasiaromaanien (Venesataman Tillinka ja meriseikkailu, 2012 sekä Venesataman Tillinka ja Vaaralliset vuoret 2014) lisäksi häneltä on julkaistu viime aikoina yhteisteoksia ja novelleja. Pohjanmaan taidetoimikunta on tukenut Kaksi vettä -käsikirjoituksen kirjoittamista puolivuotisella apurahalla. Käsikirjoituksen lääketiedettä sivuavat seikat on tarkistanut kätilö Henna Pyykkö.