Kaamoksen jälkeen kevät ? Katseita muutoksen maisemiin

27,00 

Kuvaus

Maailmassa kaikki on muutoksen alaista. Miten suhtautuisin muutokseen? Alkaisinko pelätä ja kääntäisin katseeni taaksepäin? Heräisikö minussa kilpailun ja valloittamisen halu? Hätkähtäisinkö hereille ja alkaisin uteliaana tutkia muutosta?

Tämä teos kutsuu lukijan pohtimaan suhdettaan muutokseen sekä ajattelu- ja toimintatottumuksiaan. Tekstit asettavat lukijalle kysymykset: Ovatko ajatukseni ja tapani toimia itse valitsemiani vai onko joku ne minulle lahjaksi antanut?

Kirjan tulevaisuuden suuntaan katsovissa esseissä jätetään hyvästit vanhalle maailmalle; hyvinvointiyhteiskunnan arvoille, moraalille, politiikalle sekä tavoille tehdä työtä ja organisoida yhteiseloa. Kriittiset maailman parantajan pohdinnat voivat auttaa lukijaa ymmärtämään ”hulluksi tullutta” maailmaa ja tuntemaan olonsa siinä kotoisammaksi.

Tämän julkaisun tekstit ovat syntyneet uteliaisuudesta, ihmettelystä sekä halusta ymmärtää ihmistä ja maailmaa; halusta katsoa kevään suuntaan. Huumoria en osaa teksteissäni välttää. Haluan haastaa lukijan pohtimaan maailmaa ja sen muutosta. Teksteilläni haluan osallistua myös Suomi 100 -keskusteluun, tehdä osuuteni siinä, että tämä maa ja maailma muuttuisi paremmaksi paikaksi elää, ei vain itselle vaan kaikille olevaisille.”

Voitto Kuosmanen on yhteiskuntatieteilijä, sosiaalipedagogi ja filosofi, joka työskentelee Lapin AMK:ssa lehtorina. Kirjoituksissaan, joissa usein on pilke silmäkulmassa, hän tarjoaa asioiden ja ilmiöiden tarkasteluun uusia näkökulmia. Teksteissä hänen sydämensä sykkii tavallisen ihmisen puolella ja katse on tulevaisuuden suunnassa. Hän on kirjoittanut esseitä, artikkeleita ja kritiikkejä sanomalehtiin, AGON-, Kaltio-, Ydin- ja Humanistilehteen, WordPress:iin sekä Sosiaalipedagogiikan aikakauskirjaan, Lapin yliopiston, Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattikorkeakoulun julkaisuihin. Aiemmista kirjoituksistaan hän on koonnut teokset Kohti ihmistä kunnioittavaa maailmaa – Katseita ihmiseen ja ihmiseksi kasvamisen maisemaan (2010), Elämän kepeydestä ja hilpeydestä – Matkoja vihdoinkin vapaan ihmisen maailmaan (2010) sekä Ajattelen ja tunnen, siis kirjoitan (2010)

9789523153004 Kuosmanen Voitto: Kaamoksen jälkeen kevät – Katseita muutoksen maisemiin. Esseitä. Pehmeäkantinen, taittoliepeet. 208 sivua, 148 x 210 mm. Ilm. huhtikuu 2017