Erityinen: tietoa erityisruokavalioista

37,00 

Kuvaus

Haavisto, Maija: Erityinen: tietoja erityisruokavalioista

Paleo, vegaani, karppaaja, FODMAP, muslimi, intolerantti, diabeetikko, keliaakikko, allergikko… Erityisruokavalioista puhutaan paljon, mutta asiaa tuntemattomalle aihe voi kuulostaa salatieteeltä ja rajoitukset hankalilta. Tavallisesta poikkeavista aineksista valmistetun ruoan ei kuitenkaan tarvitse olla mautonta ja tylsää – sekin voi olla erityistä.

Erityinen: tietoa erityisruokavalioista esittelee kymmeniä erityisruokavalioita. Mukana ovat myös esimerkiksi SCD, GAPS, vähäsuolainen, matalahistamiininen ja matalaoksalaattinen ruokavalio ja monia eri laihdutukseen käytettyjä ruokavalioita. Esimerkiksi aknea, migreeniä ja reumasairauksia hoidetaan ruokavaliomuutoksilla. Myös pureskelu- ja nielemisvaikeuksia ja autistien ruokailutottumuksia käsitellään.

Kirja esittelee lukuisia eri ruoka-aineita arkipäiväisistä eksoottisempiin ja niiden soveltuvuuden eri erityisruokavalioihin. Ruokarajoitteiden kanssakin voi – ja on oikeus – herkutella, juhlia, syödä ravintoloissa ja matkustaa, vaikka se usein edellyttääkin etukäteen valmistautumista. Tietoa ja vinkkejä tarjotaan niin erityisruokavalioisille itselleen, heidän läheisilleen kuin ruoan ja ravitsemuksen ammattilaisille.

Maija Haavisto on ruokaa rakastava toimittaja ja lääketiedekirjoittaja, jolta on aiemmin ilmestynyt kolme terveysaiheista tietokirjaa ja useita kaunokirjallisia teoksia. Hän kirjoittaa yhtä Suomen suosituimmista terveysblogeista osoitteessa www.hankalapotilas.net.

9789523152403 |360 s.| 235×165 mm |kovakantinen |59.34 |37,00 €