Demokratia vaarassa

30,00 

Kuvaus

Kuosma, Tapio Demokratia vaarassa

Kaksituhatlukua on leimannut maailman ainoan supervallan johtama ”sota terrorismia vastaan” ja sen synnyttämät kriisit, joista tuoreimpiin kuuluu vuonna 2015 alkanut Euroopan pakolaiskriisi. Kriisit ja niiden seurausvaikutukset ovat johtaneet monet maailmanpolitiikan tarkkailijat pohtimaan demokratian elinvoimaisuutta ja uhanalaisuutta. Pinnalla ja pinnan alla näyttää kytevän pelko demokratian joutumisesta kuolemanvaaraan tai vähintään näivettymisen tilaan.

Tietokirjassa Demokratia vaarassa selvitetään demokratiaa ja hyvinvointivaltiota uhkaavia vaaroja ja etsitään keinoja uhkien torjumiseksi.

Demokratian edistämiseksi sekä maailmanpolitiikan muuttamiseksi ihmisystävällisemmäksi ja ihmisoikeuksien kannalta myönteisempään suuntaan riittäisi ainoastaan yksi muutos. Ongelmana on, että tuo muutos näyttää olevan ylivoimainen erityisesti maailman ainoalle supervallalle. Muutos on se, että kansainvälisen valtioyhteisön ja erityisesti USA:n tulisi ottaa vakavasti YK:n peruskirjan määräykset. Avainasemassa on peruskirjan 2., 24. ja 25. artiklan noudattaminen.”

Todellisesta demokratiasta on turhaa uneksia vallitsevan finanssijärjestelmän oloissa. Veroparatiisit ja offshore-järjestelmä muodostavat rumimman ja salatuimman luvun globaalin talousjärjestelmän historiassa.”

Kehotus USA:lle, Britannialle ja Euroopan unionille samoin kuin Suomen lainsäädäntö- ja hallitusvallan käyttäjille: lakkauttakaa globaali veroparatiisijärjestelmä!”

Kirjan tekijä tietokirjailija, oikeustieteen lisensiaatti Tapio Kuosma on työskennellyt aikaisemmin ulkoasiainhallinnon palveluksessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

9789523152977. 259 s. 130 x 200 kovakantinen  30,00 €