Akvarelli

33,00 

Tuotetunnus (SKU): 973156 Osasto:

Kuvaus

Sandelin, Anu: Akvarelli – elämän värein

Kronikka eletyistä rikkaista vuosista

Anu Sandelin julkaisi esikoisteoksensa, omaelämäkerrallisen Sinun siivilläsi vuonna 2016 saaden ihastuneen vastaanoton. Nyt evakkotytön, Hanna Katriina Saikkosen matka jatkuu opin tielle kauppaoppilaitoksiin ja edelleen ekonomina kaupallisten aineiden opettajaksi monella paikkakunnalla.

Varaton neito pääsee lastenhoitajana ja piikana näkemään hienon väen varjeltujen seinien sisään, kokemaan omanarvontuntonsa kohoavan nöyryytysten hinnalla. Pahansuopuus ja ilkeys ei katso varallisuutta tai titteleitä. Mutta kaikkialla löytyy myös hyviä ihmisiä. Enkeli seuraa yhä tuhkimotarinan päähenkilöä varjellen pettymysten jos kohta menestysten ja voittojenkin polulla.

Kati etsii itseään monen kokemuksen kautta. Antoisimpia ovat opintomatkat, myöhemmin työkomennukset Eurooppaan. Erityisen rakkaaksi käy Itävalta, etenkin Mozartin kaupunki Salzburg. Näillä matkoilla Kati löytää itsessään taiteilijan. Välimeren lämmössä Pohjois-Kyproksella akvarellisti tapaa ylpeän kukon, joka on heti ikuistettava… Kukkomaalaukset ovat taiteilijan tunnetuin aihepiiri, josta hän on pitänyt monta näyttelyä.

Opettajan työ ja avioituminen pohjoisessa Valuman kaupungissa on teoksen keskeisin tapahtumaympäristö. Itsetyytyväiseen keskukseen asettuminen ja oman tilan raivaaminen sen kiemuroissa on kaikessa kirpeydessään romaanin riemullisinta antia. (- FT Kari Sallamaa)

9789523155787 | 294 s., kovakantinen, mv-kuvitus |