Kirjoitettu

Markku Varis: Sammakkolampi

Sammakkolammen kansikuvan on tehnyt Helena Junttila.

Oli sammakoita kasvava lampi ja oli kylä sen ympärillä ja Kaisa Karoliina, jonka isoäiti oli sammakon kudusta syntynyt. Kun Kaisa Karoliina varttui, kylä hänen ympärillään muuttui – niin kuin koko Lappi 1900-luvulla. Mutta yksi asia ei muuttunut: Kaisa Karoliinan kyky nähdä asioita, joita muut eivät nähneet.

Sammakkolampi on kuvaus pienen lappilaiskylän synnystä ja kehityksestä nykyiselleen aikojen saatossa. Kirjoittaja Markku Varis on sijoittanut tapahtumat kotimaisemiinsa Sodankylään. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt tieteellisiä teoksia sekä Nordbooksin julkaisemana episodiromaani Pena Peura  ja eräkertomusten kokoelma Saalistus. Molemmista teoksista tuttuja hahmoja esiintyy myös Sammakkolammessa.

Markku Varis

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *